Kváskový chléb – Pavel Fara

Chci získat 3 videa ZDARMA >>>

(Pro získání lekcí ZDARMA stačí pouze provést BEZPLATNOU registraci a VYPLNIT e-mail a heslo, ihned Vám budou videa ZPŘÍSTUPNĚNA)

 

„Chleba jsem pekla vždy jen z kvasnic. Děkuji za návod, jak vyrobit kvásek. Určitě tento chléb brzy vyzkouším a věřím, že se mi povede. Pěkně udělaný, srozumitelný návod.“

 

Téma: Návod na upečení kváskového chleba vlastními silami z pohodlí domova.
Určeno: Pro všechny se zálibou pečení domácího chleba.
Délka: 3 lekcí, jedna lekce zhruba 20 minut.
Lektor: Pavel Fara

Kváskový chléb – popis kurzu:

Upečeme si svůj vlastní kváskový chléb. Rozhodli jste se, že Vás již nebaví jíst chléb z obchodu a chcete vyzkoušet upéct vlastní z pohodlí domova? Tento kurz Vás to naučí, a upečeme si nejlépe z kvásku. Provedeme Vás postupem, krok za krokem, jak vytvořit kvalitní a zdravý chléb. Až ho ochutnáte, nebudete chtít jiný. Chléb si uděláme pěkně křupavý a s krásnou vůní.

V kurzu se dozvíte:

  • Postup výroby kvásku
  • Postup přípravy směsi na chléb
  • Postup správného hnětení těsta
  • Postup kynutí chleba
  • Postup pečení kváskového chleba

Kurzem nás provede Pavel Fara a ukáže nám výborný recept na pečení kváskového chleba. Doma si tedy připravíme kvalitní kvásek a upečeme z něj výborně chutnající kvásková chléb. Projdeme si všechny potřebné základy. K pečení potřebujeme kvalitní suroviny, např. mouku a kvásek. V kurzu se samozřejmě naučíme připravovat i kvásek, který je nezbytný.

Co je to kváskový chléb?

Kváskový chléb se peče už přes několik tisíc let. Výhoda tohoto chleba je, že je lépe stravitelný než jiný, protože neobsahuje droždí a může tak déle kynout. Obyčejná mouka obsahujeme mnoho lepku a proto je dobré ji nahradit třeba moukou špaldovou, žitnou či celozrnnou. Má výraznější chuť a krásné voní. Jeho trvanlivost je delší a lze jej konzumovat i po týdnu. Napomáhá čistit krev, nenadýmá, vyživuje a posiluje náš nervový systém.

 

Chci získat 3 videa ZDARMA >>>

 

Napsat komentář