Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba – Veronika Hanzlíková

Ulcerózní kolitida a Crohnova choroba - jak žít a jíst kvalitně

Chci vědět víc >>>

(Pro získání lekcí ZDARMA stačí pouze provést BEZPLATNOU registraci a VYPLNIT e-mail a heslo, ihned Vám budou videa ZPŘÍSTUPNĚNA)

 

„Kurz je dobrý pro všechny, kteří se o nemoci chtějí dozvědět něco víc“

 

Téma: Nejdůležitější otázky spojené se stravou i životem pacientů, kteří mají idiopatické střevní záněty.
Určeno: Pro každého, kdo trpí Crohnovou chorobou a Ulcerózní kolitidou.
Délka: 11 lekcí, jedna lekce zhruba 10 minuty.
Lektor: Veronika Hanzlíková

Nemoc IBD a vhodná strava – popis kurzu:

Kurzem Nemoc IBD a vhodná strava nás bude provázet lektorka Veronika Hanzlíková, která sama trpí touto chorobou.  Jedná se o idiotické střevní záněty. Dozvíme se potřebné informace o Crohnově poruše a Ulcerózní kolitidě. Povíme si, jak vypadá začátek cesty při diagnostikování choroby a co bývá nejčastější obavou.

V kurzu se dozvíte:

  • Postup k podpoření léčby svojí psychikou
  • Vhodná strava pro pacienty s IBD
  • Lepek, vláknina, mléčné výrobky a problémy s nimi
  • Diety SCD, Whole30, FOD MAP a jiné
  • Druhy pomocných alternativních metod
  • Pomáhající doplňky
  • Život s IBD

Lektorka nám ukáže, jak nemoc ovlivňuje náš pracovní ale i soukromý život. Projdeme si vhodné potraviny a diety jako jsou například SCD či Whole30 a jiné. Kurz je sestaven pomocí videí a poskytuje i eBook, zahrnující všechno důležité. Řekneme si zdroje, kde můžeme hledat informace o nemocech a hlavně si pomůžeme postavit se nemoci.

Co je to IBD?

Jedná se o nespecifické střevní záněty. Název nemocí je Crohnova choroba a Ulcerózní kolitida. Tyto choroby souvisí s trávicím traktem a výživou. Malnutrice neboli nedostatečná výživa způsobuje pacientům bolesti břicha, nechuť k jídlu a větší zánětlivou aktivitu, dochází také ke ztrátě krve a bílkovin. Pacienti dodržují dvě diety. Buď dietní opatření v akutním vzplanutím nebo v době zklidnění onemocnění. Do jídelníčku je potřeba zahrnout velké množství tekutin a vyvarovat se nevhodným potravinám a jejich úpravě.

 

Chci vědět víc >>>

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *