(Klikněte na tlačítko a vyberte si konkrétní DATUM a MÍSTO konání kurzu)
Téma: | Naučíme se připravit a upéct celý bochník chleba. |
Určeno: | Pro každého nadšence do pečení. |
Délka: | 2 hodiny |
Lektor: | Lubomir Kobeda |
Místo konání: | Dle přání |
Pečení kváskového chleba – popis kurzu:
Kurzem Pečení kváskového chleba nás provede Lubomir Kobeda. Naučíme se připravit a upéct celý bochník chleba. Projdeme si kompletní postup výroby, např. založení kvasu, přípravu těsta a závěrečné pečení. Po absolvování kurzu bude jednoduché upéct si voňavý chléb u sebe doma.
V kurzu se dozvíte:
- Postup výroby bochníku
- Postup výrovy mateřského kvásku
- Vědomosti ke správné výrobě
Na začátku kurzu si zaděláme na těsto z připraveného kvasu, na který budou všechny suroviny k dispozici. Poté necháme naše bochníky odpočinout v ošatkách. Během kynutí si vysvětlíme všechno o kvásku. Založíme si svůj mateřský kvásek a pak si jej vezmeme k sobě domů. Nezapomeňte si vzít dobrou náladu a zástěru.