[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=LSk2Uc_9NJQ[/embedyt]
[maxbutton id=“38″ ]
(Pro získání lekcí ZDARMA stačí pouze provést BEZPLATNOU registraci a VYPLNIT e-mail a heslo, ihned Vám budou videa ZPŘÍSTUPNĚNA)
„Chleba jsem pekla vždy jen z kvasnic. Děkuji za návod, jak vyrobit kvásek. Určitě tento chléb brzy vyzkouším a věřím, že se mi povede. Pěkně udělaný, srozumitelný návod.“
Téma: | Návod na upečení kváskového chleba vlastními silami z pohodlí domova. |
Určeno: | Pro všechny se zálibou pečení domácího chleba. |
Délka: | 3 lekcí, jedna lekce zhruba 20 minut. |
Lektor: | Pavel Fara |
Kváskový chléb – popis kurzu:
Upečeme si svůj vlastní kváskový chléb. Rozhodli jste se, že Vás již nebaví jíst chléb z obchodu a chcete vyzkoušet upéct vlastní z pohodlí domova? Tento kurz Vás to naučí, a upečeme si nejlépe z kvásku. Provedeme Vás postupem, krok za krokem, jak vytvořit kvalitní a zdravý chléb. Až ho ochutnáte, nebudete chtít jiný. Chléb si uděláme pěkně křupavý a s krásnou vůní.
V kurzu se dozvíte:
- Postup výroby kvásku
- Postup přípravy směsi na chléb
- Postup správného hnětení těsta
- Postup kynutí chleba
- Postup pečení kváskového chleba
Kurzem nás provede Pavel Fara a ukáže nám výborný recept na pečení kváskového chleba. Doma si tedy připravíme kvalitní kvásek a upečeme z něj výborně chutnající kvásková chléb. Projdeme si všechny potřebné základy. K pečení potřebujeme kvalitní suroviny, např. mouku a kvásek. V kurzu se samozřejmě naučíme připravovat i kvásek, který je nezbytný.
Co je to kváskový chléb?
Kváskový chléb se peče už přes několik tisíc let. Výhoda tohoto chleba je, že je lépe stravitelný než jiný, protože neobsahuje droždí a může tak déle kynout. Obyčejná mouka obsahujeme mnoho lepku a proto je dobré ji nahradit třeba moukou špaldovou, žitnou či celozrnnou. Má výraznější chuť a krásné voní. Jeho trvanlivost je delší a lze jej konzumovat i po týdnu. Napomáhá čistit krev, nenadýmá, vyživuje a posiluje náš nervový systém.
[maxbutton id=“38″ ]